Locatie Abraham Kuyperstraat

Tot voor enkele jaren geleden bevond zich op de locatie een peutercentrum. De locatie ligt in een groene zone midden in een woonwijk. Aan de west-, noord- en zuidkant grenst de locatie aan een weg. De grasvelden met boomgroepen aan de noord- en zuidkant van het gebouw maken onderdeel uit van de planlocatie en zijn bepalend voor de groenstructuur in de buurt. Aangrenzende woningbouw bestaat voornamelijk uit rijwoningen; alleen aan de noordkant zijn enkele twee-onder-één-kap woningen aanwezig.

Visie Erve Kuyper

Deze locatie kenmerkt zich door de bestaande bomen aan de noord- en zuidzijde van het plangebied. Wanneer wij de bestaande bomen willen handhaven is alleen een ontsluiting aan de westzijde mogelijk, want aan de oostzijde liggen de tuinen van de bestaande woningen. De kwaliteit van de bebouwing op deze locatie zijn de voordeuren van de woningen die zijn gesitueerd aan de buitenzijde onder de bomen. Dit geeft de plek een heel bijzondere uitstraling door de woningentree aan de ‘parkzijde’ te situeren. Hierdoor staat de formele zijde in het groen en de informele zijde is geschakeld aan het erf. Aan de binnenzijde zijn parkeerplaatsen op eigen terrein gesitueerd naast de bergingen ten behoeve van de woningen.

Verkavelingskaart

Ga met uw muis over de kaart en klik op een item voor meer informatie.

Abraham Kuyperstraat
7 rijwoningen (1) 7 rijwoningen (2) Bestaande bomen (1) Nieuwe bomen (1) Nieuwe boom (8) Nieuwe boom (2) Parkeren op binnenterrein Nieuwe boom (7) Nieuwe boom (6) Bestaande bomen (2) Nieuw blokhaag Groenstrook met lage heesters (1) Nieuwe boom met blokhaag (1) Nieuwe boom (3) Nieuwe boom (4) Nieuwe boom (5) Groenstrook met lage heesters (2) Nieuwe boom met blokhaag (2) Nieuwe boom met blokhaag (3) Nieuwe boom met blokhaag (6) Nieuwe boom met blokhaag (5) Nieuwe boom met blokhaag (4) Langsparkeervakken (1) Langsparkeervakken (2)

Parkeren op binnenterrein

Nieuw blokhaag

Groenstrook met lage heesters (1)

Nieuwe boom met blokhaag (1)

Groenstrook met lage heesters (2)

Nieuwe boom met blokhaag (2)

Nieuwe boom met blokhaag (3)

Nieuwe boom met blokhaag (6)

Nieuwe boom met blokhaag (5)

Nieuwe boom met blokhaag (4)

Nikkels_Abr_kuijpersstraat-17
Nikkels_Abr_kuijpersstraat-15
Nikkels_Abr_kuijpersstraat-14
Nikkels_Abr_kuijpersstraat-1